Einde is in zicht maar zijn we er klaar voor?

De versoepelingen volgen elkaar nu snel op , de besmettingen nemen snel af en de draaiboeken komen weer uit de kast om alles klaar te stomen voor een inhaalslag aan evenementen.

Alles ziet er positief uit voor de tweede helft van 2021 en iedereen staat te klaar voor de eerste festivals, dus wat dat betreft een goed vooruitzicht.

De horeca hebben reeds de buitenterrassen mogen openen maar lopen tegen personeelstekorten aan wat  frustrerend is na zolang gesloten te zijn geweest echter zullen zij niet de enige branche zijn met te kort aan personeel.

Volgens de huidige signalen zal naast vele andere branches ook de beveiligingsbranche straks te kampen krijgen met een personeelstekort wat kan kan leiden tot prijsverhogingen of erger geen vergunning voor uw evenement welke beide weer nadelig zijn voor u als organisatie.

 

De cijfers uit de branchescan 2020 van de Nederlandse Veiligheidsbranche;

Aantal beveiligers 2020 is met 9 % afgenomen van 28.075 naar 25.855 

Ziekteverzuim: van 6,2 % in 2019 naar 7,8 % in 2020.

Het aandeel ZZP’ers groeide van 12 % in 2019 naar 37 % in 2020.

 

De bovenstaande cijfers bevestigen de zorgwekkende signalen, zeker gezien er voor de Covid-19 Crisis al een tekort aan beveiligers ontstond.

Zoals de cijfers aangeven is het aantal ZZP’ers gegroeid maar als beveiligingsbedrijf zitten hier restricties aan en mag er niet volledige inzet zijn van ZZP’ers, daarbij dient elke ZZP’er die ingezet wordt een screening/ legitimatiebewijs te hebben van het beveiligingsbedrijf waarmee u de opdracht bent aangegaan. Hier zitten aanzienlijke kosten aan verbonden.

 

Net als een ieder kijken wij uit naar het “het” moment met de bijbehorende uitdagingen maar wij willen u wel adviseren tijdig de beveiliging te contacteren en rekening te houden met mogelijk hogere tarieven.